kolmapäev, oktoober 27, 2021

Kangekaelse teekond

 Ilus elu siin Itaalia väikeses külakeses sai täna korralikult käima lükatud. Sõit siia kestis ikka tüütult kaua. Startisin kodust esmaspäeva varahommikul 4.10, Frankfurdis maandusime veidi peale kaheksat (meil oli juba üheksa siis). Frankfurt oli mattunud korraliku udupilve sisse.

Vaade Frankfurdi lennujaama aknast

Uut lendu oodates saime osa ka narkokoera treeningust. Õppetöö käis ikka päris inimeste vahel, selles õiges keskkonnas.

Narkokoera treening

Rooma jõudsime kolme paiku. Algselt oli plaan minna ka linna vaatama aga paraku sattusime pagasi uuele lennule saatmisega ummikusse. Iga kord kui küsisime väideti, et pagasit ei saa enne õhtut ära anda. Proovisime leida pagasihoidu, mis osutus parajaks pähkliks. Meid jooksutati ühes terminalist teise ja kui lõpuks õige koha leidsime võtsid hinnad lihtsalt jalust. Mõnes meis oli aga säilinud naiivne optimist ja umbes neljandat korda proovisime pagasit lennukisse sokutada. Ja see õnnestuski! Kell oli selleks ajaks aga julmalt kiiresti edasi kihutanud ja mõistsime, et Rooma linn jääb meil seekord vallutamata. Tiirutasime lennujaama ümbruses ringi ja imetlesime parklate vahelist haljasala.

Harilik maasikapuu Rooma lennujaama parklas

 Lamaziasse saabusime peale 11 öösel ja oma uude koju alles kella ühe paiku (Tallinnas oli siis kell juba kaks öösel). Magama ei suutnud kohe jääda, pakkisime asju lahti ja käisime ahhetades toast tuppa. Hommikul seitsme ajal oli mu keha veel raske kui kivi ja silmad väsinud aga meel nii erk, et ajasin end voodist välja. Nüüd, valges nägin ikka uskumatult ilusat vaadet. Puhus tugev tuul aga õhk oli soe. Olengi Itaalias! Kas tõesti!

Vaade rõdult

Link videoga meie korterist:

https://photos.app.goo.gl/geZLF3sE5YCdAx3C7

Päev oli nii lummav ja igal hetkel ahhetama panev, et seda on võimatu kirjeldada. See tunne, kui tahad igal nurgal peatuda ja seda nähtut endasse ahmida, talletada ja jagada ning sa tead, et seda kõike on lihtsalt liiga palju aga ikkagi peatud, pildistad, ohkad õndsalt ja naudid. Ja see oli alles esimene päev!

Poolel teel mäest alla mere äärde

Restaureerimist vajav tool koos vaatega

Vaade alt mere äärest üles Nicoterale

Vaade restorani terrassilt, seal taga paistab Sitsiilia





Kommentaare ei ole: