neljapäev, detsember 15, 2005

Plaks, plaks pikapäkk


Lele tegi pilti, ma veidi kaunistasin :) Aga jõulu eest ei pääse, tuleb, tuleb...

Eile käisin kuulamas kontserti - Jõulud Ivo Linnaga - oli selline tänukontsert, kohale oli kutsutud saalitäis rahvast, kõik kogudusele olulised inimesed, isegi president oma prouaga olid kohal. Ja mina - nii pisike lüli nagu seda on kammerkoori laulja - olin siis ka selle au välja teeninud.
Aga kummaline on ikka see, et ei ole see valitud publik midagi nii haritud, kui võiks eeldada. Nimelt ikka veel on levinud arusaam, et kirikus ei plaksutata - no teenistusel loomulikult mitte aga kui tegu on kontserdiga, siis on hoopis teine asi. Nii pidigi Linna lausa üle ütlema, et tohib, tohib plaksutada küll :)
Kord käisin koos Lele kooliga Nõmme Rahu kirikus jõulukontserdil ja lapsed loomulikult plaksutavad -kontsert ju - aga õpetajad keelavad, ei tohi, ei tohi!!!
Imelik hirm sel eesti inimesel kiriku ees...

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Aga minul oli Jõhvi kontserdimajas Moskva Patriarhaadi koori kuulates selline tunne, et mida kuradit nad plaksutavad - see ju nii hea kontsert et ei tohiks seda aplausiga rikkuda. Ehk et mõnikord võiks mitte aplodeerimine olla ka ülima austuse märk. Selline vindi ülekeeramine...