pühapäev, mai 27, 2007

Liiguhked peod tittedele :(

Tea, kas see tundub ainult mulle või ongi nii... Igatahes võttis mind ahhetama, kui lastesõime (3-aastased) lõpupeo eest küsiti 320 eeku (lilled kasvatajale selle summa sisse ei lähe) - korrutame selle nüüd 16-ga eeee????
See pole isegi mitte lasteaia lõpupidu, et uus eluetapp ja kooliminek ees. Minu jaoks lihtsalt ühest klassist teise liikumine. Ma olen ilmselt lootusetult naiivne aga no kuulge, mis te siis teete, kui laps kooli läheb. Ilmselt renditakse suur veekeskus ja tordist välja hüppav kloun teeb nalja. Ja kui ta keskkooli lõpetab, mis siis? Kingite auto või korterivõtmed...
Lele peod on siiani mõistlikud olnud, ei mingit ülemäärast tõmblemist ega hiigelsummasid. Kõik võtavad mingi näksi, limpsi kaasa ja ongi vahva ja pidu. Nii oli lasteiaias ja nii on koolis.
Vastik tunne jäi küll sisse aga otsustasin, et Kirke sellisel peol ei osale. Küll jõuab veel. Liiati on ta vaid kaks nädalat sõimes käinud, ühtki tantsu laulu ei tea. Ja sügisel läheb jälle sõimerühma. Ei võeta veel nende uhkeldavate aialaste hulka, kel emmed-issid raha laiali loobivad. No ilmselt ikka suurest armastusest ja uhkustundest.

1 kommentaar:

Kadri ütles ...

jagan täiesti arvamust, see on üle mõistuse! meil on koolis, 2. klassis üle nädala sünnipäevad ja enamasti kutsutakse üle poole klassi peole. peod kuskil mängumaades, mis maksab ju korralikult ja siis teevad kõik mitmesajakrooniseid kinke ... minu jaoks käsitamatau. esiteks mida nende kinkidega teha? ja kas see läheb nüüd siis niimoodi gümnaasiumi lõpuni? teiseks, üle nädala sellised ostud ei ole küll kuidagi mõistlik raha kulutamine ... Igatahes, meie otsustasime, et kingid tuleb ise teha.