neljapäev, detsember 24, 2009

Vaikus arvutis

Arvutikasutajas töötamisest on ikka veidi kasu ka, no vähemalt mõte hakkas õiges suunas tööle. Lisaks muudele jamadele ajas arvuti mind hulluks jubeda undamisega. Kusagilt oli meelde jäänud, et seda häält teeb ventilaator. No loogiliselt võttes peaks see hakkama tööle, kui masin üle kuumeneb, johtub see siis liigsest töökoormusest või millestki muust. Miks lärmab see aga siis, kui ükski programm ei tööta ja masin on puhkerežiimis? Ma olin valmis juba uue ventilaatori ostma, plaanisin välja uurida, et millised vähem müra teevad ja muidu tõhusamad on. Enne aga kruvisin siiski arvuti lahti, no et teaks millist jubinat täpselt vaja on. Ehheeeee ja mis ma leidsin sealt seest. Hullumaja! Lausa ime, et see masin mul üldse tööd teha jaksas. Tolmukord oli nii paks, et lõika või noaga. Eks ma siis kraapsin selle masina puhtaks, nii hästi kui oskasin. Pintsliga ettevaatlikult nagu arheoloogid ja viimaks tolmuimejaga ka veel. Igatahes oli sellest kasu küll. Nüüd naudin vaikust ja rahu. Ei mingit jubedat mürinat vaiksel pühal jõuluõhtul. Ehh, mis õnnis tunne :)

laupäev, detsember 19, 2009

Aega vaid meeldivateks asjadeks

Kõik laguneb mu kodus, igasugu masinad põhiliselt. Mõned asjad olen uued ostnud, mõned ära parandanud, mõni on ikka katki ja mõned ei saagi vist korda. Pole aega, et kõike putitada ja kõike ei oska ka. No õnneks saab hakkama ka vähesega. Laelamp ei põle, kuigi olen seda juba mitu korda parandanud, krrr. Aega selle jaoks leida oli eriti raske - valgel ajal ma ju kodus ei ole. No tühja kah - laualamp veel töötab. Arvutis ei saa enam pilte keerata, tegelikult lendas terve masin korraks õhku ja pärast recoverit olin nii mõnestki programmist lihtsalt ilma :( Nüüd on teine nii aeglane, et lausa tigedaks teeb. Ma ei ole leidnud ka aega, et otsida asenduseks uusi töövahendeid. Msn kadus ja ma enam ei üritagi seda uuesti tööle saada, läbi hotmaili lehe saab ka ligi kui väga vaja. Skype jupsib ka, see mulle enam ei meeldi. Mingi suhtluskanal võiks ju ometi kodus olla. Just jututuba on see millest puudust tunnen, kuigi ma seal suurt sõna ei võta aga kuidagi hea tunne on näha - kalad, sõbrad on ikka olemas. Aga täna ma ei viitsi sellele aega kulutada, et otsida vigu ja neid parandama hakata. Kunagi hiljem. Peaks tegema nimekirja asjadest, mis on vaja korda teha, välja vahetada aga vot ei tee. Hakkan hoopis seepi keetma, panen köögi teistmoodi lõhnama. Vahva ja lõbus on see seebiga mässamine. Ma väga loodan, et need, kes mult selle värvilise kingituse saavad rõõmustavad sama palju, kui mina neid tehes.
Kööki! Ja siis vanni :)

pühapäev, detsember 06, 2009

Luubi juubel


Luubijuubel - ütle seda nüüd kiiresti ja kolm korda järjest! Ei tulnud välja? Pole oluline. Nüüd ütle poleolulinepoleolulinepoleoluline :)

Oijaa, see nädalavahetus oli väga pidune. Reedel siis Luubi juubel, tõesti tore pidu. Ma olin tegelikult päris üllatunud. Suhtusin sellesse kutsesse alul veidi skeptiliselt aga hiljem ei saanud kuidagi tulema. Pillimehi oli rohkelt, peo alguses mängiti lavalt, üksiti ja kaksiti, bändid vaheldusid ja rahvas tantsis. Siis jalutati rongkäigus lauldes läbi linna Änni kohvikusse. Üks korralik rahvapidu või rahvamehe pidu ikkagi. Kõige vahvam oli see, kui pärast kolm pillimeest ühe loo teise otsa mängisid (kaks kitra ja üks korts), rahvas laulis kaasa ja tantsis väsimatult. Isegi Õllepruulija tehti ära. Ja seda kõike tillukeses ruumis, kus veidi seda laadi tunne nagu tantsiks bussis.
Kui kaua see möll seal kestis ei teagi, sest läksin varakult koju, nii nelja paiku hommikul :) Varakult, sest laupäevaks olin kutsutud pulma. Selleks oli ju ka veel tantsujalgu vaja. Fazz võttis naise, ilusa ja toreda, õnne, õnne neile! Seegi pidu oli lausa super. Veidi kahju ainult, et need nii järjestiku said, praegu on muljed veidi puntras. Selline folgijärgne segadus on sees, üks tants ja möll hakkab kohe pihta, kui silma kinni panen...